Vereség a Városmajorban

Nem sikerült tartanunk a lépést a fővárosiakkal
SZESE Röplabda hírek
MTK Budapest U21–SZESE Győr 3–0 (13, 6, 11)
Budapest, Városmajori röplabdacsarnok, NB II-es női mérkőzés. V.: Oláh B., Kovács R.

SZESE: Orbán, Léhner-Vargán, Basa, Huber, Hirni, Juhász V. Csere: Ferencz. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Más játékerőt képviselt az Extraligás MTK utánpótláscsapata, mint amihez szoktunk, s a rendkívül gyors játékuk ritmusát nem igazán sikerült lekövetnünk.

Az első szettben 14–11-ig bírtuk tartani a lépést, ám innentől kinyílt az olló és a fővárosi kék-fehérek felőrölték az ellenállásunkat és leszakították a mieinket.

A második játszmában mindössze hat pontot sikerült ütnünk, nem is tudtunk igazán körbeforogni. Nagyon erősen kezdtek a hazaiak és a nyitásaikra nem találtuk az ellenszert, így gyorsan kétszettes előnyre tettek szert.

A harmadikban játszmában kicsit jobbak voltunk támadásban, de a védekezés továbbra sem tudott eléggé felkeményedni és a gyenge nyitásfogadásnak köszönhetően végül 3–0-ás vereséget szenvedtünk.

Szamosi Balázs: – A magas koncentráltságot igénylő játékot egy szettig bírtuk, onnantól a sok apró hiba miatt bedaráltak minket. Sok szép momentumunk volt ennek ellenére, nyitottunk ászokat, támadásban jók voltunk, és néhány labdamenetben a védekezésen is látszott, hogy fejlődünk. Az MTK-ról azért tudni kell, hogy más kávéház, még ha egy bajnokságban is szereplünk. A magas blokkjuk ellen nem tudtunk hatékonyan visszatámadni, az ejtéseinket is megfogták. A célunk az volt, hogy harminc pontot üssünk, szettenként tízet. Ez összességében sikerült, ám a második szett hervasztó volt. Amit gyakoroltunk, azt ki tudtuk próbálni egy erős csapat ellen.

Kövess minket!