Vereség öt szettben

Egy pontot sikerült itthon tartanunk a MÁV Előre ellen
SZESE Röplabda hírek
SZESE Győr–MÁV Előre Röplabda Akadémia 2–3 (-22, 21, 23, -12, -9)
Győr, egyetemi edzőcsarnok, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Halász, Szarka.

SZESE: Mihályi, SZÁNTÓSI, Tigyi, Lőrincz, Mészáros Á., Pap J. Csere: SZALAY B. (liberó), Csank, Szalay Zs., Zavadil, Gellén. Vezetőedző: Sólymos Péter.

A fehérváriak szerezték a találkozó első pontját, de gyorsan elléptünk 4–1-re. A folytatásban két-három ponton állandósult a különbség, a fiúk jó hangulatban, felszabadultan játszottak, majd a játékrész felére elléptek, így jött is az időkérés a MÁV-nál. Közelebb is zárkózott ekkor az ellenfél, de Mészáros bombáinak köszönhetően nem engedtük túl közel az Előrét. Aztán 17–17-nél mégis utolértek bennünket, sőt fordítania is sikerült a Fejér megyei csapatnak. A támadásban elkövetett hibáink itt megbosszulták magukat, így nem sikerült visszavennünk az előnyt és elbuktuk az első szettet.

A második felvonást is mi kezdtük jobban: 7–2 után a vendégek kértek időt. Ez sem változtatott a játék képén, a mieink ekkor megállíthatatlanok voltak és még növelni is tudták előnyüket. A szett felére már nyolc volt közte, 18–8-nál pedig a tíz pontos határt is átléptük. A hajrára 20–10-ről fordultunk, de kissé elszórakozták a végét a fiúk, közelebb jött a MÁV Előre, de így is sikerült egyenlítenünk.

A harmadik etapot vendégpontok nyitották, s a két egység különbséget rövid ideig tartani is tudta az ellenfél, de 6–5-nél már nálunk volt az előny. Erre gyorsan rátettünk mér hármat, így 9–5-nél időt is kért a székesfehérvári gárda. Állandósulni látszott az öt-hat pontos differencia, a hajrára azonban újból hagytuk felzárkózni az akadémistákat, akik 19–18-nál újra átvették a vezetést. Szerencsére ez sem zökkentett ki minket, így szoros végjátékban, de sikerült megfordítanunk a meccs állását.

Hamar három pontos előnyre tettünk szert a negyedik szettben, de 8–7-nél hagytuk a fehérváriaknak, hogy átvegyék a vezetést. Az időkérés ellenére 12–7-re lépett el ekkor a vendégegyüttes, amely a hajrára tízre növelte a különbséget. Itt már nem volt esélyünk a fordításra: 21–11 után könnyedén húzta be a szettet a MÁV Előre, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.

Itt a hibák ellenére sikerült 0–2-ről átvenni a vezetést, mégis 8–5-ös fehérvári előnyről vághattunk neki a kiélezett találkozó végjátékának. Úgy tűnt, 9–8-nál még lehet esélyünk megfordítani az összecsapást, azonban a feszült hajrát nem bírtuk, így csak egy pontot sikerült itthon tartanunk.

Sólymos Péter: – Részben elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Helyenként színvonalasan, jól röplabdáztunk, de sajnos minden vesztett szettünket egy-egy állásból buktuk el, ahonnan nehezen tudtunk továbblépni. Rengeteg munka áll még előttünk, innen folytatjuk!

Kövess minket!